Rekencircuit Rekenen Rekenen groep 4 Thema Lente

Rekenen met geld groep 4 – thema lente

Is jouw tuin al klaar voor de lente? Is het gras al gemaaid? Heb je al nieuwe planten gekocht? In het lentepakket voor groep 4 zitten 5 activiteiten waarbij er wordt gerekend met geld. De leerlingen gaan onder andere:

  • in de ‘winkel’ spullen kopen om de tuin klaar te maken voor de lente
  • uitrekenen hoeveel je moet betalen als je korting krijgt
  • planten, bloemen en tuingereedschap kopen
  • uitrekenen hoeveel je moet betalen en hoeveel geld je overhoudt

De plus- en minsommen gaan t/m 100. Maar de activiteiten kunnen ook makkelijker of moeilijker gemaakt worden door de prijzen aan te passen. Het rekenen met eurocenten komt ook aan bod. De tafels van 1 t/m 10 worden ook bij één activiteit geoefend. Je kunt het spel ook zo aanpassen dat je alleen bepaalde tafels gebruikt. 

Het pakket voor groep 4 kost €3 en wordt na betaling via de mail als PDF-document gestuurd. Aangezien de webshop nog niet klaar is, heb ik een tijdelijke oplossing voor het aanschaffen van de rekencircuits. Als je een pakket wilt bestellen dan gaat dat als volgt: 

  1. Maak het geld over naar NL11INGB0437856658 t.n.v. C. Addink. Zet in de omschrijving: jouw naam en het pakket dat je wilt ontvangen.
  2. Stuur een mail naar jufchiara@gmail.com . Zet in de mail onder welke naam het bedrag overgemaakt is en om welk pakket het gaat. 
  3. Zodra ik de mail en het geld ontvangen heb, zal ik het pakket z.s.m. mailen.

Mocht je vragen hebben, stuur dan even een mailtje naar jufchiara@gmail.com 

Heb je een combinatiegroep 3/4 of wil jouw collega in groep 3 ook aan de slag met een rekenactiviteiten? Er is lentepakket voor groep 3 beschikbaar.

Dit vind je misschien ook leuk...