Klassenmanagement Klassenmanagement groep 1-2

Pakket voor klassenmanagement in de kleuterklas

Het einde van het schooljaar komt al in zicht. Ik kijk dan stiekem al even vooruit naar volgend schooljaar, maar ik blik ook terug op het afgelopen jaar. Wat vond ik qua inrichting van de klas goed werken? Welke dingen zou ik willen veranderen? Zijn er nieuwe hoeken waar ik mee wil starten? Welke dagritmekaarten wil ik gaan gebruiken? En ga zo maar door… 

Vorig jaar sprak ik daarover met de kleuterjuffen. Zij gaven aan dat ze meer eenheid wilden in de verschillende kleuterklassen. Nu gebruikten ze verschillende kaarten voor het dagritme, de hoeken en taken in de klas. 

Ik ben aan de slag gegaan met het maken van een pakket voor klassenmanagement waarbij alle materialen dezelfde stijl hebben. Het pakket van 93 pagina’s bestaat uit de volgende materialen: 

  • het jaar rond: dagen van de week, maanden, seizoenen, hulpjes en het weer
  • inrichting: 47 hoekenkaarten, welkomstposters, toiletkaarten, kaart voor op de mee-naar-huis bak en het sleutelbakje 
  • dagritme: 47 dagritmekaarten
  • structuur: 40 verschillende plaatjes of naamkaartjes per leerling, posters met de stappen van de beertjes van Meichenbaum
  • taken: 53 takenkaartjes voor klusjes 
  • verjaardag: poster en kalender 

Het pakket voor de kleuters kost €9,95 en wordt na betaling via de mail als PDF-document gestuurd. Aangezien de webshop nog niet klaar is, heb ik een tijdelijke oplossing voor het aanschaffen van materialen. Als je een pakket wilt bestellen dan gaat dat als volgt: 

  1. Maak het geld over naar NL11INGB0437856658 t.n.v. C. Addink. Zet in de omschrijving: jouw naam en het pakket dat je wilt ontvangen.
  2. Stuur een mail naar jufchiara@gmail.com . Zet in de mail onder welke naam het bedrag overgemaakt is en om welk pakket het gaat. 
  3. Zodra ik de mail en het geld ontvangen heb, zal ik het pakket z.s.m. mailen.

Zijn er kaarten die je mist? Je kunt via de mail laten weten welke kaarten (maximaal 5) je er graag bij zou willen. Mocht je andere vragen hebben, stuur dan even een mailtje naar jufchiara@gmail.com

Willen jouw collega’s in groep 3 t/m 8 ook hun klas inrichten met materialen in dezelfde stijl? Stuur de volgende link dan even door naar jouw collega: 

Dit vind je misschien ook leuk...