Rekencircuit Rekenen Rekenen groep 3 Start schooljaar

Rekencircuit begin groep 3

Het rekenonderwijs in groep 3 houdt mij al sinds ik voor de klas sta bezig. Tijdens de rekenlessen merkte ik dat ik tegen wat dingen aanliep tijdens het werken in het werkschrift. Het niveau was vrij laag, waardoor het voor sommige leerlingen te makkelijk was en daardoor afhaakten. Voor andere leerlingen was het juist een flinke kluif om alles op papier te krijgen en het dan ook nog te begrijpen. Kortom, geen goede basis voor een rekenles.

Het rekenonderwijs wilde ik graag anders aan gaan pakken. Ik ben rekenactiviteiten gaan bedenken die aansluiten bij de leerdoelen voor het rekenen begin groep 3. De leerlingen oefenen in groepjes spelenderwijs verschillende leerdoelen. Deze activiteiten bied ik in een rekencircuit aan.

Al deze activiteiten heb ik gebundeld tot een pakket. Het pakket bestaat uit 21 activiteiten verdeeld over 3 weken met de volgende leerdoelen:

 • tellen t/m 20
 • meer/minder
 • splitsen 4, 5 en 6
 • getalbeelden
 • plus- en minsommen
 • klokkijken hele uren
 • meten
 • bouwen met hoogtegetallen
 • vouwen
 • spiegelen
 • rekenen met geld

Je kunt de activiteiten inzetten tijdens een rekencircuit, maar je kunt de onderdelen ook los gebruiken. Het rekenpakket voor begin groep 3 kost €8 en wordt na betaling via de mail als PDF-document gestuurd. Aangezien de webshop nog niet klaar is, heb ik een tijdelijke oplossing voor het aanschaffen van de rekencircuits. Als je een pakket wilt bestellen dan gaat dat als volgt: 

 1. Maak het geld over naar NL11INGB0437856658 t.n.v. C. Addink. Zet in de omschrijving: jouw naam en het pakket dat je wilt ontvangen.
 2. Stuur een mail naar jufchiara@gmail.com . Zet in de mail onder welke naam het bedrag overgemaakt is en om welk pakket het gaat. 
 3. Zodra ik de mail en het geld ontvangen heb, zal ik het pakket z.s.m. mailen.

Mocht je vragen hebben, stuur dan even een mailtje naar jufchiara@gmail.com 

Dit vind je misschien ook leuk...