Rekencircuit Rekenen Rekenen groep 4 Thema Winter

Rekencircuit thema winter groep 4

Het onderwijs ziet er op dit moment helaas anders uit en de leerlingen zijn thuis aan het werk. Ik maak instructiefilmpjes voor alle lessen maar naast de gewone instructies wil ik ook graag dat de leerlingen spelenderwijs blijven leren. 

Als er geen thuisonderwijs was, dan waren we nu in groep 4 bezig geweest met het rekencircuit in het thema winter. De opdrachten geven we nu mee naar huis of worden via Google Drive zodat ze er toch mee aan de slag kunnen. We gaan bijvoorbeeld gooien met ‘sneeuwballen’, springen met sterren maar ook winkelen voor de sneeuwpop. Sommige opdrachten kunnen zelfstandig worden gedaan, bij andere opdrachten is het leuk en leerzaam om het samen met een broertje/zusje te doen. 

Zo kunnen de leerlingen de komende tijd thuis toch ook aan de slag met de activiteiten. Het fijne vind ik dat de leerlingen nu thuis met deze opdrachten bezig zijn en we straks als we naar school gaan ook verder kunnen met de andere onderdelen. Want het rekenen met geld en het oefenen van de tafels blijven we lekker oefenen! 

In het winterpakket voor groep 4 zitten 14 activiteiten met de volgende leerdoelen: 

 • getallen t/m 120
 • verder springen met sprongen van 10
 • plus- en minsommen 
 • tafels 1, 2, 3, 4, 5 en 10
 • rekenen met geld
 • klokkijken analoog en digitaal: hele en halve uren  
 • spiegelen
 • coderen

Het winterpakket voor groep 4 kost €5,50 en wordt na betaling via de mail als PDF-document gestuurd. Aangezien de webshop nog niet klaar is, heb ik een tijdelijke oplossing voor het aanschaffen van de rekencircuits. Als je een pakket wilt bestellen dan gaat dat als volgt: 

 1. Maak het geld over naar NL11INGB0437856658 t.n.v. C. Addink. Zet in de omschrijving: jouw naam en het pakket dat je wilt ontvangen.
 2. Stuur een mail naar jufchiara@gmail.com . Zet in de mail onder welke naam het bedrag overgemaakt is en om welk pakket het gaat. 
 3. Zodra ik de mail en het geld ontvangen heb, zal ik het pakket z.s.m. mailen.

Mocht je vragen hebben, stuur dan even een mailtje naar jufchiara@gmail.com

Heb je een combinatiegroep 3/4 of wil jouw collega in groep 3 ook aan de slag met een rekencircuit voor de winter? Er is ook een winterpakket voor groep 3 beschikbaar.

Dit vind je misschien ook leuk...